Eén van de zaken die goed geregeld moet zijn, zijn je bankzaken. Om te beginnen het openen van een bankrekening. Niet alleen houd je door het openen van een zakelijke rekening je administratie gescheiden en overzichtelijk, ook kom je hierdoor professioneel over naar je klanten en de bedrijven waar je inkoopt. Daarom adviseer ik met klem om een zakelijke bankrekening te openen. Waar je op kunt letten en wat je nodig hebt leg ik hieronder uit.

Welke bank kies jij en waar kun je op letten?

Welke bank je kiest kan van verschillende factoren afhangen. Ga je voor je eigen vertrouwde bank, kies je voor een goedkope bank of zijn voor jouw de services en mogelijkheden die een bank biedt het belangrijkst? Bij het kiezen van een bank is het daarom vooral belangrijk dat de bank aansluit bij jouw wensen en behoeften. De verschillende banken en de kosten heb ik hieronder voor je op een rij gezet.

Zakelijke rekening openen - vergelijking banken 1 november 2016 - Jouw webwinkel coach

Betalingen via een zakelijke bankrekening

Doordat je een zakelijke bankrekening hebt, kun je betalingen ontvangen of zelf betalingen verrichten. Zoals hierboven aangegeven in het schema betaal je voor de ontvangst van betalingen én voor het doen van betalingen. Deze verschillen per bank en daarom is het interessant om de verschillende banken eens naast elkaar te zetten voor je een keuze maakt.

Om de kosten van het ontvangen van betalingen te beperken is het goed het aantal te ontvangen betalingen zoveel laag mogelijk te houden. Werk je met een betaalservice, laat dan bijvoorbeeld één keer per week of zelfs één keer per 2 weken of maand uitbetalen in plaats van per dag.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.