Verzendverpakkingen: een must voor jouw webshop

Verzendverpakkingen is niet iets waar je bij de start van een webwinkel wellicht meteen aan denkt, maar toch is dit stukje van groot belang voor de klantbeleving. Jij wilt natuurlijk dat jou pakketje er professioneel uit ziet en dat jouw klant plezier beleeft aan het openen van het pakketje. Maar welke verpakking moet je nu kiezen hiervoor? Dat lees je in dit artikel!

Soorten verzendverpakkingen en het gebruik hiervan

Verpakkingen- een must voor jouw webshop - Verzendverpakkingen voor webwinkels - Jouw webwinkel coach

Brievenbusdoosjes

Brievenbusdoosjes spreken eigenlijk voor zich, een smal doosje wat verzonden kan worden met brievenbuspost. Toch heb je hier ook vele verschillende formaten in, kijk dus goed wat jij verkoopt en welk formaat hierbij past. Wanneer je alleen accessoires verkoopt, is het dus niet nodig om een A4 brievenbusdoosje aan te schaffen, maar kun je beter kijken naar een A5 of A6 brievenbusdoosje. Hoe kleiner, hoe beter. Het is immers zonde om lucht te versturen.

Verzenddozen

Naast de smalle brievenbusdoosjes, heb je natuurlijk ook grotere verzenddozen. Deze zijn erg handig in gebruik wanneer je grotere producten wil versturen. Denk hierbij wel aan eventueel opvulmateriaal, zodat jouw product veilig aankomt op de bestemming. Ook hier zijn vele verschillende formaten in, meet dus even jouw producten op en kies een zo klein mogelijke doos.

Verzendzakken

Verzendzakken zijn ideaal voor producten die niet kunnen beschadigen, zoals: kleding, stoffen en onbreekbare producten. Ze zijn licht en gemakkelijk in gebruik, en wanneer je kleine producten verzend kunnen deze ook door de brievenbus. Ook hierbij geldt: kies het formaat dat bij jouw producten past.

Wikkelverpakkingen

Wikkelverpakkingen zijn perfect wanneer je boeken, cd’s, dvd’s of catalogi wil verzenden. Zo zijn deze veilig verpakt en kunnen ze niet beschadigen en hoef je niet een grote brievenbusdoos te pakken.

Verzendenveloppen

Hier heb je vele soorten in, zoals bordrug- of luchtkussen enveloppen. Deze zijn voor allerlei producten geschikt, dus hier is het van belang dat je goed nagaat wat voor product er in verzonden moet worden. Enveloppen zijn gemakkelijk in gebruik en tevens een goedkope manier van verzenden.

Bedrukken van je verpakkingen

Wil je het nu meteen goed en professioneel aanpakken, kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het bedrukken van (brievenbus)dozen. Bij Velpack.nl kan dit al vanaf 25 stuks, waardoor dit ideaal is voor de starter, of wanneer je een nieuwe huisstijl wil testen. Je kunt contact opnemen via info@velpack.nl of bellen naar 0575-743230. Wanneer je vermeld dat je via Hoestartikeenwebwinkel.nl komt, ontvang je een gratis welkomstcadeau.

Dit gastblog is geschreven door:

Martje Boselie – medewerker Velpack.nl

Pakketten verzenden

Wil je meer weten over de manieren van verzenden, de bezorgdiensten en waar je op moet letten bij het verzenden van je producten? Lees dan het blog je pakketten verzenden.

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: De Urenregistratie waarmee je in één handig overzicht al je gewerkte uren voor de belastingdienst kunt bijhouden!

Het is gelukt!