Praktische Tips En Informatie Voor Online Ondernemers Gea Simons Jouw Technische Coach

Trap niet in deze 5 SEO-missers

Geschreven door Gea Simons
mt|date_range|
16 september 2020

SEO, het blijft toch echt een ding. Ik krijg er bijna dagelijks vragen over van volgers en klanten. Toch hoeft SEO niet zo moeilijk te zijn. Het belangrijkste is vooral dat je het consequent toepast en ja, dat betekent dus dat het op je wekelijkse of maandelijkse To Do lijst moet staan. En wat je ook doet, trap in ieder geval niet in onderstaande 5 SEO-missers!

Dit moet je vooral dus niet doen!

1. Je teksten vol zetten met zoektermen

Google wordt steeds slimmer en trapt hier echt niet meer in. Bovendien maakt het je teksten onleesbaar.

2. Vriendenpagina

Een leuke pagina met allemaal linken naar lieve collega’s werkt gewoon niet meer. Sterker nog, Google geeft dit soort pagina’s eerder “strafpunten”. Snel verwijderen dus als je een dergelijke pagina hebt.

3. Dubbele teksten

Google kijkt niet alleen naar de inhoud van je teksten maar ook naar de orginaliteit ervan. Het dupliceren van complete teksten is daarom niet slim. Wees uniek en origineel!

4. Sliders en flash elementen

Het staat natuurlijk mooi zo’n slider of een afbeelding die door het beeld heen zoeft, maar het is slecht voor de laadtijd van je pagina. En een lange laadtijd kan je positie in de zoekresultaten negatief beïnvloeden. Probeer dit soort elementen dus zo veel mogelijk te vermijden.

5. Geen ALT teksten

Ik kom het nog te vaak tegen. Afbeeldingen met de naam img50040. Een gemiste kans! Zorg dat je jouw afbeeldingen opslaat met een goede benaming (dus een naam met daarin je zoektermen). Vul ook de ALT teksten op je website bij de afbeeldingen in zodat ze goed in de zoekresultaten naar voren komen.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Lees meer over SEO (zoekmachine optimalisatie)

4 eenvoudig toepasbare linkbuilding tips

4 eenvoudig toepasbare linkbuilding tips

Doe jij al aan Linkbuilding? Of heb je eigenlijk geen idee wat er mee bedoeld wordt? Lees dan vooral onderstaande uitleg en tips! Wat is linkbuilding? Linkbuilding is het verzamelen van backlinks naar en vermeldingen van je online bedrijf op andere websites en de...

Lees meer
Wat zijn backlinks?

Wat zijn backlinks?

Als je wil dat je website hoger in de zoekresultaten komt te staan is het belangrijk te werken aan een goed backlinkprofiel. Maar wat zijn backlinks nu eigenlijk?Backlinks Backlinks zijn niets anders dan linken vanaf een andere website naar jouw website. Zoekmachines...

Lees meer
Zichtbaarheid online en offline

Zichtbaarheid online en offline

Je kunt trots op jezelf zijn. Je hebt een prachtig bedrijf en je website is het visitekaartje van jouw bedrijf. Het hele plaatje klopt. Als nu ook klanten je maar wisten te vinden. Tijd om dus te werken aan de zichtbaarheid van jouw bedrijf. Je moet tenslotte gezien...

Lees meer
× Contact via WhatsApp