Toen ik Suzan een aantal jaren geleden leerde kennen had zij nog een erg leuke webwinkel. Net als ik werkte ook Suzan hard om haar webwinkel succesvol te maken. Tot er iets anders op haar pad kwam. Tegenwoordig liggen haar ambities bij het helpen van webwinkeliers met de Online Etaleuze en de Online Etalage. Haar ervaring met het hebben van een webwinkel deelt zij hieronder met jou.

Uit de praktijk | De Online etaleuze

Uit de praktijk - Suzan van de Online Etaleuze - Jouw webwinkel coach

Wanneer ben je begonnen met je webwinkel?

Mijn webwinkel ben ik 9 jaar geleden gestart, wat begon als een hobby werd een mooie shop.

Werkte je toen fulltime of parttime aan je webwinkel?

Ik werkte zo een 25 uur per week aan mijn winkel, ik had er geen baan naast, wel een druk gezin met drie kinderen.

Hoe zou je jouw assortiment van toen omschrijven?

Ik begon met het verkopen van handgemaakte artikelen, als slingers, sleutelhangers en dergelijke. Later kwam daar knutselmateriaal bij, voornamelijk Decopatch met bijbehorende artikelen.

Waarom had je juist voor deze producten gekozen?

Mijn winkel startte ik doordat ik als hobby slingers maakte, van het een kwam het ander. Ik ben zelf erg creatief en kon deze creativiteit echt kwijt in mijn bedrijf.

Wat vond je enorm leuk aan het hebben van een webwinkel?

Het leuke vond ik, het contact met de klanten, de inkoop en vooral de marketing.

Wat is jou het meest tegengevallen toen je begon als webwinkelier?

Een webwinkel kost best veel geld, tijd en ruimte. Iemand die denkt leuk zo een shopje, dat doe ik er even bij… die heeft het mis.

Als je overnieuw zou kunnen beginnen, zou je dan iets anders doen met de kennis die je nu hebt?

Oh heb je even ?. Ik leer nog iedere dag bij. Maar ik zou anderen wel adviseren om klein te starten en langzaam door te groeien. Bij jezelf blijven is het belangrijkst. Ga niet voor “het grote geld” maar ga voor een gelukkige ondernemer zijn.

Wat is dé tip die jij beginnende webwinkeliers zou willen meegeven?

Blijf bij jezelf, laat jezelf zien, mensen kopen van mensen. Creëer de gun factor. En laat je niet gek maken door anderen.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.