Vandaag in Uit de praktijk deelt Anouk van Post & Papier haar verhaal. De voorliefde van Anouk voor post en papier ontstond al toen zij nog een kind was. Deze voorliefde kon zij omzetten naar een eigen webwinkel met postartikelen en papierwaren van eigen hand en van merken die zij enorm inspirerend vindt. Lees de ervaringen van Anouk en wat haar gouden tip is voor jou.

Uit de praktijk | Post & Papier

Post & Papier - Jouw webwinkel coach

Wanneer ben je begonnen met je webwinkel?

Post & Papier ben ik officieel gestart in maart 2014. Ik heb hiervoor echter al een webwinkel met mijn moeder gehad, maar ook verkocht ik via mijn eigen blog een tijdje mijn eigen collectie.

Werk je fulltime of parttime aan je webwinkel?

Beide. Ik ben er fulltime mee bezig, maar ik heb ook andere werkzaamheden. Ik ben wel gestopt met het werken in loondienst, maar ik pas nog wel op bij een gezin een paar maanden per jaar. En: mijn bedrijf bestaat ook uit bloggen en ontwerpen voor klanten.

Hoe zou je jouw assortiment omschrijven?

Ik verkoop papierwaren! Ik heb dit onder verdeeld in verschillende categorieën, namelijk kaarten, post, stationery, doe-het-zelf en inpakken.

Waarom heb je juist voor deze producten gekozen?

Ik ben van jongs af aan een kaartenverzamelaar geweest. Zowel nieuwe als beschreven. Ik heb allerlei verjaardagskaarten en kerstkaarten van jaren terug nog steeds! Toen ik op de middelbare school kwam, vond ik het leuk om alle schoolspullen uit te zoeken. Mijn liefde voor stationery is toen ook ontstaan. Verder ben ik altijd creatief geweest, wat zich geuit heeft op papier. Dit wilde ik graag combineren in mijn shop!

Wat vind je enorm leuk aan het hebben van een webwinkel?

Ik vind het leuk om mensen te inspireren. Ik voeg alleen papierwaren toe die ik zelf ook zou aanschaffen. Het zijn een soort van persoonlijke favorieten, maar dan iets ruimer. Daarbij houd ik enorm van post, dus ik vind het super leuk om pakketjes in te mogen pakken!

Wat is jou het meest tegengevallen toen je begon als webwinkelier?

Alle rompslomp eromheen… dus alle regels en administratie. Maar vooral het wachten op bestellingen, denk ik. Dat is toch best wel spannend!

Als je opnieuw zou kunnen beginnen, zou je dan iets anders doen met de kennis die je nu hebt?

Ja! Maar ik heb er geen spijt van, want ik heb er juist van geleerd en daardoor sta ik nu waar ik nu ben.

Wat is dé tip die jij beginnende webwinkeliers zou willen meegeven?

Volg je hart! Ik heb in het begin bijvoorbeeld producten toegevoegd aan mijn shop of ontwerpen naar de drukker gestuurd waarover ik niet helemaal tevreden was. Dit straal je dan ook uit en is het dus minder aantrekkelijker. Nu koop ik niets in waar ik over twijfel!

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.