Uit de praktijk | Mevrouw Schaap

Zeven jaar geleden nam Claudia Mevrouw Schaap over. Tijdens haar zwangerschap struinde Claudia het hele internet over op zoek naar geweldige baby spulletjes en kwam zo Mevrouw Schaap tegen. De webwinkel verkocht haar favoriete merken. Ooit zou zij ook zo’n webwinkel beginnen. Toen Claudia later ontdekte dat de webwinkel aangeboden werd voor overname, twijfelde ze geen moment en wist Claudia heel zeker dat dit was wat ze wilde.

Over Mevrouw Schaap

Uit de praktijk _ Mevrouw Schaap _ Jouw webwinkel coach

Wanneer ben je begonnen met je webwinkel?

Ik heb de webwinkel in november 2013 overgenomen maar de Mevrouw Schaap bestaat 1 juli inmiddels alweer 7 jaar.

Werk je fulltime of parttime aan je webwinkel?

Ik werk fulltime in de zaak. Naast de webwinkel heb ik ook een stenen verkooppunt waar men dagelijks terecht kan.

Hoe zou je jouw assortiment omschrijven?

Ik heb over het algemeen wat luxere baby en peuter producten. Van kraamcadeaus tot kinderkamerinrichting en bijna alles wat daar tussenin zit kun je bij mij vinden.

Waarom heb je juist voor deze producten gekozen?

Ik wil graag een totaalplaatje aanbieden en daarom heb ik ervoor gekozen om een collectie aan te bieden die bij elkaar past en op elkaar aansluit.

Wat vind je enorm leuk aan het hebben van een webwinkel?

Het adviseren van klanten zowel on- als offline, zorgen dat iedere bestelling er goed verzorgd uitziet. De interactie die ik op mijn social mediakanalen heb is ook te gek! Ik hoop ook een beetje dat mensen het fijn vinden als ik “voorbij” kom.

Wat is jou het meest tegengevallen toen je begon als webwinkelier?

Het aantal uren die je erin moet steken, niet dat ik ooit gedacht had dat ik het er zomaar even bij zou doen hoor. Maar het is heel hard werken. En daarbij komt dat je de eerste periode ook echt niets verdiend. Het zijn vaak hele lange dagen en je werkt dan ook nog alleen.

Als je opnieuw zou kunnen beginnen, zou je dan iets anders doen met de kennis die je nu hebt?

Ik heb niet één, maar twee webwinkels overgenomen. En van één heb ik achteraf spijt. Dat heeft mij uiteindelijk alleen maar geld gekost. Ik heb er wel hele leuke contacten aan overgehouden maar dat was het wel. En ik heb geleerd dat je (bijna) niets meer direct moet inkopen op de beurzen. Je ziet zoveel leuks en dan kun je weleens in je enthousiasme de verkeerde dingen inkopen…. Ik laat mij daarbij ook niet meer leiden door eventuele beurskortingen want als je iets inkoopt wat je uiteindelijk niet meer kwijtraakt kost het alleen maar geld.

Wat is dé tip die jij beginnende webwinkeliers zou willen meegeven?

Verdiep je heel goed in wat je wilt gaan doen. Is er een markt voor of heb je enorm veel concurrentie? Meer dan de helft van de nieuw geopende webwinkels sluit binnen 3 jaar weer hun deur omdat het gewoon niet lukt, tegenvalt of er te veel concurrenten zijn. Kopieer niet iemand maar probeer je eigen gezicht te geven aan een bedrijf, leg zelf je contacten en vraag niet klakkeloos aan een bestaande winkel wie hun leveranciers zijn. Juist het zelf ontdekken levert je heel veel kennis op.

Wat Claudia verder nog wil delen

Een bedrijfsnaam en een logo zijn heel belangrijk. Kijk in de branche waarin je zit wat voor namen er al zijn en probeer iets anders te verzinnen. In mijn branche zijn er in de afgelopen 6 jaar al heel wat Mevrouwtjes bijgekomen en de sterkste komt bovenaan te staan. Dus dan moet je al extra hard knokken om jouw bedrijf zichtbaar te krijgen. Een goed logo is ook heel erg belangrijk en bekijk hem ook in verschillende grote. Zo zag ik laatst een logo wat op Instagram die verdacht veel op een mannelijk iets leek terwijl het toch echt een vogel voor moest stellen … hele ongelukkige keuze dus. Verder wil ik jullie alleen maar heel veel succes wensen en blijf vooral bij jezelf want zodra je iets doet wat niet bij je past zullen potentiële klanten dat gelijk door hebben.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.