Ken jij jouw klant?

Je hebt een online bedrijf met prachtige producten of diensten. Producten of diensten die zeker zullen verkopen als men je online bedrijf kan vinden op internet. Tijd om meer naamsbekendheid op te bouwen door te adverteren. Je kunt natuurlijk metaforisch met hagel schieten en het groot aan te pakken door een advertentie te plaatsen in de Telegraaf, maar hoe groot is dan de kans dat jouw boodschap echt aankomt bij jouw potentiële klanten? Wil je echt verkopen dan is het belangrijk je klant te kennen.

Wie is jouw ideale klant?

Om erachter te komen wie jouw ideale klant is, heb je een goed klantenprofiel nodig. Een klantenprofiel kun je zelf maken. Via de onderstaande stappen kom je erachter wie jouw ideale klant is.

Dit is mijn ideale klant | infographic | Jouw webwinkel coach

(klik op bovenstaande afbeelding om deze als PDF te downloaden)

Denken in plaatjes

Wij, als mensen, onthouden dingen het beste als wij het in beeld voor ons zien. Daarom volgt nu nog één laatste stap om jouw ideale klantenprofiel compleet te maken. In deze laatste stap maak je van een profiel een echt persoon met een naam. Als jouw ideale klant een bekende Nederlander (filmster, zanger, etc.) zou zijn, wie zou het dan zijn? Zoek een afbeelding van deze persoon op internet op en voeg deze toe aan het klantenprofiel om het compleet te maken.

Gericht communiceren

Nu je bepaald hebt wie jouw ideale klant is kun je veel gerichter communiceren. Of je nu online of offline gaat adverteren, sociale media berichten plaatst of product teksten schrijft, houd altijd jouw bekende Nederlander voor ogen en schrijf de tekst op hem of haar gericht. Op deze manier zul je de juiste klanten trekken en zal de verkoop van je producten toe gaan nemen.

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: De Urenregistratie waarmee je in één handig overzicht al je gewerkte uren voor de belastingdienst kunt bijhouden!

Het is gelukt!