Uit de praktijk | Kauwsieraden & meer

Vandaag in Uit de praktijk vertelt Wendy Stolp van Kauwsieraden & meer haar verhaal. Ik ken Wendy al vanaf de tijd dat zij nog haar eerst webwinkel Moderne Moeders had. Toen nog zoekende, maar inmiddels heeft zij helemaal haar niche gevonden. Lees hieronder hoe het allemaal voor Wendy begon.

Uit de praktijk _ Kauwsieraden & meer _ het verhaal van een online onderneemster _ Jouw technische coach

Een webwinkel openen

In 2013 wilde ik – net als zoveel vrouwen – beginnen met een webwinkel in baby artikelen. Ik startte met een zoektocht naar leveranciers, schreef mijzelf in bij de Kamer van Koophandel en maakte een webwinkel. Ik deed dit naast een fulltime baan als assistent bedrijfsleider. Omdat ik wist dat ik in de toekomst graag kinderen wilde maar wel een passie had een eigen bedrijf te runnen, leek een webwinkel mij de geschikte oplossing. Het is hard werken maar geeft je wel de ruimte je eigen tijd in te delen.

Het duurde even voor de webwinkel begon te lopen maar na een tijdje kwamen de eerst bestellingen binnen. Van 1 bestelling per week ging ik naar 1 bestelling per dag en zo verder. Helaas is de concurrentie in de baby branche behoorlijk en was het knokken om gevonden te worden. In 2016 kwam ik in een ondernemers groep terecht waar ik veel leerde, over het ondernemen maar ook over mezelf. In dat jaar kwam ik ook tot de conclusie dat een groot deel van mijn omzet uit de verkoop van bijtsieraden kwam. En niet zoals ik bedoeld had voor ouders met pasgeboren baby’s als hulpmiddel bij doorkomende tandjes en het geven van borstvoeding. Nee, mijn doelgroep bestond uit schoolgaande kinderen met problemen op het gebied van prikkelverwerking. Iets wat toen nog helemaal nieuw voor mij was.

Zo begon Kauwsieraden & meer

Na bijna een jaar onderzoek te doen naar kauwsieraden, prikkelverwerking en aanverwante onderwerpen. Kreeg ik het idee om de webwinkel helemaal om te gooien. Met hulp van mede ondernemers, ontstond  er een nieuw idee. Ik opende een nieuwe webwinkel, kreeg hulp bij mijn branding en bedacht een nieuwe naam. In september 2017 opende ik de webwinkel Kauwsieraden & meer.

Sinds die tijd is alles in een snel trein vaart gegaan, ik stopte met werken en ging fulltime aan de slag binnen mijn bedrijf. Inmiddels was ik ook al twee keer moeder geworden en was mijn droom om een eigen bedrijf te hebben en dit te combineren met het moederschap uitgekomen.

Online onderneemster zijn

Het fijnste aan het hebben van een eigen bedrijf is de voldoening die ik daar van krijg. Ik ben trots op wat ik allemaal kan binnen mijn eigen bedrijf en op wat ik de laatste jaren allemaal geleerd heb. Ik geniet dagelijks van het contact met mijn klanten. Het is elke keer weer een kroon op het werk als ik van ouders te horen krijgen dat hun zoon/dochter betere resultaten op school haalt door het gebruik van kauwsieraden.

Mijn advies aan andere onderneemsters

Ga op zoek naar een niche markt. Het hebben van een online bedrijf zoals een webwinkel is hard werken vooral als er heel veel concurrentie is. Wil je toch iets gaan doen waar de concurrentie groot is, zorg dan dat jij er uit springt. Bedenk iets wat nog niemand doet. Ga op zoek naar merken die in Nederland nog niet verkocht worden of maak/verzin zelf een product/dienst waar iedereen op zit te wachten. Wees innovatief!

Daarnaast zou ik iedereen aanraden om op zoek te gaan naar gelijk gestemden. Ondernemers die net als jou hard werken om hun dromen waar te maken. Het is heel fijn om met andere ondernemers te kunnen sparren, elkaar te helpen en feedback te geven. Hier groei jij van maar ook je bedrijf groeit er van.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.