Uit de praktijk | Jouw technische coach

In deze uit de praktijk vertel ik je mijn eigen verhaal. Tegenwoordig ken ik goed de slagen van de zweep, maar toen ik begon was dat wel anders. Van een webwinkel starten naar Jouw technische coach, dat echt ging met vallen en opstaan.

Beginnen is zo makkelijk nog niet

In 2012, het lijkt alweer een leven geleden, begon mijn online ondernemerschap. Al langere tijd wilde ik voor mijzelf beginnen, niet meer hoeven werken voor een werkgever was mijn droom. Maar ja hoe ga je vervolgens beginnen? Voor mij begon het met een flinke zoektocht, eerst naar een geschikte hosting maar snel daarnaar ook naar producten. Want zonder producten geen webwinkel. Ik wist wat ik wilde verkopen, dat maakte het in ieder geval wat makkelijker, maar waar vind je leveranciers van knutselproducten. Google leverde niet echt veel op helaas. Mijn overbuurvrouw kwam gelukkig toen met het verlossende antwoord, waarom ga je niet eens naar Trademart in Utrecht. Trademart is een professioneel inkoop en inspiratie platform voor de retailer, en voor mij de verlossing. Hier vond ik mijn eerste leveranciers.

Leren met vallen en opstaan

Na het openen van mijn webwinkel heb ik echt moeten leren met vallen en opstaan wat werkte en wat ook vooral niet. Producten die ik leuk vond maar niet aansloegen, verpakkingen die helemaal niet zo handig waren, een logo dat ik toch beter gelijk goed had kunnen laten ontwerpen, het zijn maar een paar voorbeelden van dingen die ik in de loop der jaren heb (moeten) leren. Had ik ze kunnen voorkomen? Misschien een paar wel als ik eerder in contact was gekomen met andere online ondernemers, maar sommige zaken moet je toch ondervinden.

En toen was daar Jouw technische coach

Zo ongeveer ging het wel. De ene week was ik nog “gewoon” webwinkelier, de week erna ook coach. Simpelweg doordat ik andere kon helpen met hun vragen, en ik dit ook ontzettend leuk vond om te doen, werd het idee voor Jouw webwinkel coach binnen een week uitgedacht en neergezet. En waar ik als webwinkel coach begon, ben ik nu inmiddels mijzelf gaan specialiseren als Jouw technische coach. Want als ik ergens blij van word is het wel andere vrouwen helpen met de techniek van hun website en de programma’s die zij gebruiken.

Uit de praktijk _ Jouw technische coach _ Gea Simons _ Jouw webwinkel coach

Een online bedrijf starten kan iedereen

Tenminste, als je het goed van te voren uitdenkt. Gewoon maar starten en het dan wel zien is in deze tijd gewoon niet meer mogelijk. Ik adviseer starters dan ook om te beginnen met een ondernemersplan. Weet wat je wil, hoe je het wilt, wie je klanten zijn en hoe je hen kan bereiken. Als je dit van te voren al uitdenkt, scheelt dat later veel ergernis en tijd.

Lees je ook goed in. Er zijn voor online ondernemers zoveel mogelijkheden en je kunt je geld overal aan besteden, maar dan is je geld al op voordat je het ooit verdient hebt. Kijk dus goed wat bij je past, sluit je aan bij Facebook groepen voor online ondernemers en leer van de ervaringen.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.