Uit de praktijk | Joan Verspaget

Joan Verspaget heb ik leren kennen via een gezamenlijke cursus. Wat heb ik een enorm respect voor haar gedrevenheid en haar geloof in haar coaching. Ik ben blij dat Joan haar verhaal met jullie wil delen in deze Uit de praktijk.

Hoe het begon

Toen ik in 2014 bedacht dat ik mij wilde laten omscholen tot coach had ik nooit kunnen bedenken dat ik nu – 4 jaar later – vooral online als coach aan het werk zou zijn. Mijn werkwijze past zo mooi bij de huidige tijd waar we allemaal op zoek zijn naar rust, meer balans en eigenheid. En het liefst allemaal aangereikt op een presenteerblaadje hoe je dat doet.

Natuurlijk heb ik dit zelf ook ervaren en door mijn zoektocht naar mezelf en wie ik ben, ben ik in aanraking gekomen met familieopstellingen en afstemmingen. Ik was meteen verkocht. Beide methodieken hebben mij de belangrijkste inzichten gegeven en handvatten om voor mij de gewenste verlangens uit te laten komen. En iets waar je zelf zoveel aan hebt gehad wil je delen, toch? Ik in ieder geval wel.

Uit de praktijk _ Joan Verspaget _ Jouw technische coach

Mijn kennis en ervaring delen

Na het volgen van de juiste opleidingen ben ik vorig jaar gestart als onderneemster. Dit doe ik  naast mijn nu nog vaste baan als cateringmanager. Het mooie is dat het maken van afstemmingen iets is wat ik op afstand kan doen. Ik stem af op jouw ziel in de energie en luister naar wat jij jezelf te vertellen hebt. Dit “gesprek” leg ik vast in een verslag en mail ik terug. Het is elke keer weer bijzonder wat ik door mag geven en hoe treffend het is. En juist doordat dit proces allemaal online kan verlopen, was dit voor mij ook een prima manier om te starten.

Door meer bekendheid en mensen die mij leerden kennen, ontving ik het vertrouwen om ook met de opstellingen daadwerkelijk te werken. Ik vind beide methodieken zo fijn en zacht maar zeer effectief. Het mooie is dat ik door mijn manier van werken prima ook online sessies kan verlenen. Het is niet meer noodzakelijk om elkaar elke 14 dagen fysiek te zien en daardoor wordt afstand geen issue meer. Hoe fijn is dat?!

Alhoewel ik live contact altijd nog prettig vind, is dit voor mij de ideale manier om te starten. Ik heb het afgelopen jaar diverse manieren uitgeprobeerd en zo uitgevonden wat voor mij werkt om het beste resultaat te behalen voor beide partijen. Voor de cliënt om het doel te behalen en voor mij hoe het past in mijn leven zoals deze nu is (lees gezin, werk, vrije tijd en sociaal leven). Nu na 14 maanden kan ik pas echt oprecht zeggen dat ik mijn basis gevonden heb en weet hoe ik van hieruit mijn business wil laten groeien. Want coachen is 1 ding maar ondernemen is een hele andere tak van sport.

Leren van elkaar

Ik heb mij vrijwel meteen aangesloten bij de Stoute Schoenen club. Een groep vrouwelijke onderneemster die voornamelijk online met elkaar de successen, lessen en tegenslagen delen. Het is leuk om te zien waar iedereen mee bezig is en de onderlinge hulp is fijn. Ik kan het je ook zeker aanraden als je zelf net start om vooral ondernemers om je heen te verzamelen. Het is een andere energie en denkwijze dan wanneer je in loondienst bent.

Mijn tip voor andere onderneemsters

De tip die ik je mee wil geven is; geef jezelf de tijd om het eerste jaar uit te proberen en te kijken wat goed voelt. Ik heb voor de start heel veel tijd gestoken in juiste website, logo en visitekaartjes terwijl ik nu een jaar later pas eigenlijk echt weet hoe ik mijn bedrijf neer wil zetten en wil laten groeien. De basis staat nu pas. Mijn website heb ik al meerdere malen aangepast en mijn duur ontwikkelde logo gebruik ik niet omdat het niet matcht met wat ik uit wil dragen. Je denkt te weten wat je wil als je start maar de praktijk laat jou zien wat het echt mag zijn. Gun jezelf die tijd en doe vooral wat je leuk vind. Kijk niet naar alle anderen maar vind je eigen weg.

Enne….ben je benieuwd wat jij jezelf te vertellen hebt of zou jij graag handvatten en tips willen ontvangen van jouw eigen bron, your soul? Vraag dan de afstemming Soul Conversation aan. Ook dat kan jou een echte kickstart geven :).

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.