Uit de praktijk is een nieuw vast blog onderdeel van Hoe start ik een webwinkel. Leer van de verhalen van ervaren webwinkeliers. In deze eerste Uit de praktijk vertelt Jinske van IMAKIN haar ervaringen aan de hand van een aantal vragen.

Uit de praktijk | Imakin

Uit de praktijk | Imakin | Jouw webwinkel coach

Wanneer ben je begonnen met je webwinkel?

In januari 2013.

Werk je fulltime of parttime aan je webwinkel?

Sinds een half jaar werk ik fulltime aan mijn bedrijf.

Hoe zou je jouw assortiment omschrijven?

Ik verkoop alles-in-één Do It Yourself pakketten en creatieve materialen om je eigen moderne woon- en mode accessoires te maken.

Waarom heb je juist voor deze producten gekozen?

Mijn missie met IMAKIN is Do It Yourself makkelijk maken en om DIY van een knutselfrutsel niveau naar een design level te krijgen. Zelf was ik altijd al met creatieve projecten bezig in mijn vrije tijd en merkte dat het nog best lastig was om de juiste materialen te vinden voor die moderne DIY-projecten die je op pinterest tegenkomt. Toen bedacht ik de alles-in-één DIY-pakketten. Sinds september verkoop ik ook losse materialen, omdat ik daar heel veel vraag naar kreeg van klanten.

Wat vind je enorm leuk aan het hebben van een webwinkel?

De reacties van mijn klanten! Het klantcontact, adviseren en inspireren vind ik het allerleukste. Als zij trots een foto hun resultaat sturen van een IMAKIN DIY word ik zo blij! Dát is waarom ik met IMAKIN begonnen ben: het makkelijk maken van Do It Yourself en het trots kunnen zijn op iets dat je zelf gemaakt hebt.

Wat is jou het meest tegengevallen toen je begon als webwinkelier?

Van te voren had ik geen idee hoeveel tijd het opzetten en runnen van een eigen bedrijf kost! Ik moet mezelf af en toe echt afremmen om ook tijd voor mezelf in te plannen.

Als je opnieuw zou kunnen beginnen, zou je dan iets anders doen met de kennis die je nu hebt?

De kennis die ik nu heb, heb ik opgedaan door gewoon te dóén. Daarvan leer je het meeste denk ik. Dus of ik echt iets anders zou doen.. Nee, dat denk ik niet.

Wat is dé tip die jij beginnende webwinkeliers zou willen meegeven?

Blijf niet te lang in de droom-/planfase hangen. Start met wat je hebt en verbeter je product/dienst steeds verder. Luister naar wat je klanten ervan vinden en pas het aan hun wensen aan.

IMAKIN als wholesale

Zeker nog leuk om te vermelden is dat de IMAKIN DIY-pakketten ook beschikbaar zijn voor wholesale! De IMAKIN Do It Yourself-pakketten zijn een uniek concept en worden veel verkocht in concept stores, woonwinkels en cadeauwinkels, maar passen ook goed bij bijvoorbeeld boekenwinkels en kinderwinkels.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.