Uit de praktijk | Ilza Keeman

Ilza Keeman adviseert ondernemers die een burn-out hebben gehad en nu willen groeien naar een Booming Business. Zij ondersteunt ondernemers op verschillende manieren en helpt hen om meer resultaat te behalen met hun bedrijf. Vandaag deelt Ilza haar verhaal in Uit de praktijk.

Uit de praktijk _ Ilza Keeman _ Booming Business in Balans _ Jouw technische coach

Leef jouw grootse droom

Het was muisstil. Snel scannend door de resultaten in mijn handen, viel ik van de ene verbazing in de andere. Alsof iemand mij een aantal weken geschaduwd had en een interview had afgenomen waarin ik tot op het bot ondervraagd was. Totdat de trainer vroeg of we klaar waren met lezen en mij uit mijn gedachten haalde.

Ik keek op en zag dat mijn collega’s met elkaar aan het praten waren. Ja, hiervan waren zelfs zij onder de indruk. Dit had de kwaliteitsmanager goed geregeld. Het begon eerder deze dag met een hoop gejoel toen we te horen kregen dat we met zijn allen naar het PSV-stadion zouden gaan. We hadden een teambuildingsessie in de kleedkamers van het zowel geliefde als gehate voetbalelftal.

De worsteling

Als enige dame in het team was ik niet meteen dolenthousiast, maar de training bleek een schot in de roos. We hadden een paar weken eerder allemaal online een vragenlijst over onszelf ingevuld. En nu had ik het resultaat daarvan in mijn handen. Met trillende lip en tranen in mijn ogen was het mijn beurt om te vertellen of ik mij in de resultaten herkende.

Het enige dat ik kon denken, was ‘niet huilen Ilza, je gaat nu verdomme niet huilen.’ Maar het was al te laat… ik antwoordde dat ik mijzelf wel en ook totaal niet in de resultaten herkende. Volgens de toelichting was ik enorm goed in anderen ondersteunen. En als ik ergens hard voor knokte, was het wel dat ik niet beschouwd werd als secretaresse van de afdeling. Ik had niet voor niks al die jaren gezwoegd en was niet voor niks in mijn studiejaar als enige vrouwelijke engineer met hoge cijfers afgestudeerd. Ik werkte niet voor niks hard zodat ik de volgende stap kon zetten op de carrièreladder.

En toch gebeurde het. De resultaten beschreven mij precies zoals ik niet wilde: als afdelingsassistent, als secretaresse, als de stagiaire die bij ons op de afdeling werkte. Want ik was goed in anderen ondersteunen. Ik wil dit niet! Terwijl ik dit stond te bekennen, was ik aan het janken als een klein meisje.

Ontkenning

Misschien herken je het, dat je ergens niet goed in wilt zijn, dat je een ander plan hebt voor jezelf. Een ambitie hebt en hard werkt, misschien wel te hard, om deze ambitie te bereiken. Ik denk dat we in ons leven allemaal op een punt komen dat we onze stip op de horizon niet juist plaatsen. Dat we onze koers uitstippelen omdat we denken dat we dat op een bepaalde manier moeten doen. Dat we iets denken te willen en onszelf denken te kennen, maar dat gaandeweg blijkt dat dit niet klopt en we gewoon niet om onze persoonlijke kwaliteiten heen kunnen.

Laat je kwaliteiten voor je werken

Zonder worsteling, geen groei. Het heeft mij een aantal maanden intensief trainen gekost om deze kwaliteit te erkennen. En om in te zien dat ik deze op een door mij gewenste manier kan inzetten. Ja, ik ben een kei in anderen ondersteunen, inspireren en spiegelen. Ik hou ervan om anderen te zien groeien. En hoe ik deze kwaliteit toen in de kleedkamer van PSV ook vervloekte, ik kon er niet omheen. Gelukkig maar, want inmiddels is mijn bedrijf voor een groot deel afhankelijk hiervan. Ik zeg met trots dat ik ondernemers ondersteun en adviseer om een Booming Business te bouwen. Ik geniet enorm van de groei van mijn klanten. Het moment waarop ze zien dat dat wat gebeurt oké is en ze de situatie voor zichzelf kunnen laten werken.

De achtbaan van het ondernemerschap

Er is geen enkele ondernemer die zichzelf niet tegenkomt in zijn bedrijf. Ondernemen is de achtbaan van persoonlijke ontwikkeling. En juist dat maakt ondernemen zo fantastisch. Je leert jezelf in een rap tempo kennen, terwijl je leert om vanuit rust en vrijheid te doen waar jij goed in bent.

Je eigen grootse droom

De ambitie om hoog op de carrièreladder te komen, heb ik inmiddels losgelaten. Mijn droom is zo anders dan een paar jaar geleden. Ik durf inmiddels veel groter te dromen en eerlijk te kijken naar wat wel en vooral ook niet bij mij past. De beslissingen en hordes die ik neem in mijn bedrijf voelen als een spel waarvan ik zelf de regels mag bepalen. Dat gun ik jou ook. Dat je groot droomt, bijstuurt waar nodig en iedere dag een stapje zet richting het realiseren van je droom. Je mag vanuit rust en vertrouwen groeien naar een Booming Business.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.