Uit de praktijk | Hyperventilatie Coach

Nicole is hyperventilatiecoach. Offline maar ook online helpt zij mensen met het onder controle krijgen van hun ademhaling zodat zij zichzelf weer goed en vrij voelen. In deze uit de praktijk vertelt Nicole hoe zij als online ondernemer werkt.

Wie is Nicole Smit?

Graag stel ik me aan jullie even voor. Ik ben Nicole Smit woonachtig in de Zaanstreek en al 15 jaar werkzaam als zelfstandig onderneemster. In 2003 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck. Toen was er nauwelijks werk in loondienst maar er stond wel een praktijkruimte te huur in mijn buurt. Dus ben ik vol goede moed voor mijzelf gestart, volledig onervaren wat er allemaal bij komt kijken als je eigen baas bent. Inmiddels zijn we al weer veel jaren verder en heb ik met vallen en weer opstaan geleerd wat er allemaal bij komt kijken om een goede onderneemster te zijn. Elke dag heb ik meer plezier in mijn werk en leer ik bij.

Werken als hyperventilatiecoach

De laatste paar jaar is mijn werk flink veranderd. Zo begeleid ik, als hyperventilatiecoach, alleen nog maar mensen met hyperventilatie klachten en werk ik voornamelijk via online coaching. Ik kreeg namelijk zo vaak verzoeken uit de rest van het land – en later zelfs uit het buitenland – met de vraag of ik ze niet kon helpen met hun hyperventilatie klachten. Daarom ben ik ben gaan zoeken naar een mogelijkheid en deze heb gevonden via online coaching. Zo heb ik inmiddels ook een aantal online cursussen die je gewoon zelfstandig vanuit huis kan volgen.

Uit de praktijk | Hyperventilatie Coach | Het verhaal van een online onderneemster | Jouw technische coach

De vrijheid van online ondernemen

Ik geniet het meeste van de vrijheid die het ondernemen me geeft. Ik vind het ontwikkelen van cursussen en alles wat daar bij komt kijken en het uitzoeken erg leuk. En de laagdrempelige manier van contact leggen met collega’s en cliënten is waarschijnlijk het allerleukste van het online ondernemen.

Ik vond het eerlijk gezegd altijd heel lastig om alles zelf te “moeten” doen als zelfstandig onderneemster en miste collega’s om mee te overleggen en sparren. Gelukkig heb ik de laatste jaren onder andere dankzij sociale media een aantal hele leuke collega’s om me heen verzameld met wie ik kan overleggen, successen kan delen of even bij kan klagen. Dit maakt het ondernemen zoveel leuker!

Mijn advies aan startende onderneemsters

Mijn advies aan startende onderneemsters is dan ook dat je gelijkgestemde mensen om je heen verzameld, durf hulp te vragen én te bieden. Maar geef vooral niet op! Een goed lopend bedrijf opzetten kost nu eenmaal veel tijd en leer je met vallen en weer opstaan.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.