fbpx

Hoe belangrijk is SEO voor je online bedrijf?

SEO is een afkorting van de Engelse term Search Engine Optimization oftewel zoekmachineoptimalisatie. Door SEO toe te passen op je websitepagina’s kom je hoger in de zoekresultaten van de zoekmachines. In antwoord op de vraag “Hoe belangrijk is SEO voor je online bedrijf?” kan ik dan ook heel kort zijn: SEO is één van de belangrijkste onderdelen van je bedrijf en zou daarom ook een vast onderdeel van je marketingstrategie moeten zijn.

Hoe belangrijk is SEO voor je online bedrijf | Zoekmachineoptimalisatie | Handige blogs voor online onderneemsters |  Jouw technische coach

Wat is SEO?

Zoals aangegeven staat SEO voor zoekmachineoptimalisatie. Dit houdt in dat je website content bevat in de vorm teksten, afbeeldingen, video en audio. En dat deze content, samen met de meta-omschrijving, aangeeft waar de pagina over gaat zodat zoekmachines je website makkelijk op waarde kunnen schatten en kunnen koppelen aan zoektermen.

Maar SEO omvat meer dan alleen teksten. Je website moet technisch goed werken zodat de zoekmachinerobots je website ook daadwerkelijk kunnen vinden. Het gaat dan niet alleen om de websitestructuur maar ook de laadsnelheid van je website speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol.

Tenslotte is er nog een derde factor die meespeelt en dat is off-site SEO. Bij off-site SEO kun je denken aan bijvoorbeeld links naar je website en aandacht (likes, delen) op sociale media kanalen. 

Waarom is zoekmachineoptimalisatie dan zo belangrijk?

Als je een winkel gaat openen, is het vanzelfsprekend dat je kijkt naar de locatie waar je de winkel gaat openen. Je wilt tenslotte gevonden worden door potentiële klanten. Daarom zal je een schoenenzaak niet openen op een industrie terrein, maar in een drukke winkelstraat.

Ook met je online bedrijf wil je online gevonden worden op de juiste locatie – ofwel zoektermen – door je potentiële klanten. Verkoop je schoenen wil je immers iemand die schoenen zoekt op je website krijgen en niet iemand die op zoek is naar een pyjama. Daarom is het belangrijk dat je website helemaal klopt op SEO gebied. Door te zorgen dat de website technisch in orde is, de juiste zoektermen in de content en meta-omschrijvingen worden gebruikt en er veel waardevolle backlinks naar de website zijn, zal Google je een hogere waardering geven en je dus eerder tonen aan je potentiële klanten.

Een goede SEO strategie is dus essentieel om je online bedrijf te laten groeien!

Je website optimaliseren voor de zoekmachines

Het algoritme van Google (en andere zoekmachines) is een complexe formule dat bestaat uit honderden verschillende onderdelen die samen uiteindelijk bepalen hoe hoog jouw websitepagina’s in de zoekresultaten getoond worden. Toch kun je, ondanks dat SEO veel omvat, zelf al veel doen om je website te optimaliseren voor de zoekmachines. 

  • Zorg voor een stabiele en snelle hosting
  • Start met een goed zoektermenonderzoek
  • Verwerk de gevonden zoektermen in je (kop)teksten, meta-omschrijvingen en ALT-teksten (onthoud echter wel dat je bezoekers het uitgangspunt zijn en je tekst dus leesbaar en begrijpelijk moet zijn)
  • Meld je aan bij Google mijn bedrijf
  • Maak actief werk van linkbuilding
  • Controleer je website regelmatig op dode linken (linken die niet meer bestaan)

Bedenk wel dat SEO tijd nodig heeft. Een online bedrijf vandaag openen levert dus niet direct bezoekers op via Google. Geef het dus niet te snel op!

 

Lees ook deze blogs over SEO

SEO voor beginnende onderneemsters

Hoe word je online bedrijf gevonden in Google?

Zichtbaarheid online en offline

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!
24 handige websites en apps voor online onderneemsters

24 handige websites en apps voor online onderneemsters

Vul hieronder ⇓ snel je gegevens inJe kunt soms uren lopen zoeken naar net dat ene programma of die ene app die je verder kan helpen. Dus hoe fijn is het als je dan geen tijd meer kwijt bent aan het zoeken?

Vraag daarom nu het gratis e-book aan met 24 handige websites en apps die je gratis kunt gebruiken bij het beheren van je website en sociale media kanalen.

Je ontvangt het e-book binnen 5 minutenin je e-mail dus je kunt meteen aan de slag.

Daarna ontvang je ook nog handige tips om je nog verder te helpen met jouw mooie bedrijf.

Het is gelukt! Binnen 5 minuten ontvang je jouw gratis checklist.