Linda is vanuit een hobby gestart met Hippeplaatjes. Maar inmiddels is Hippeplaatjes uitgegroeid tot een onderneming die meer is dan dat. Of je nu zelf aan de slag wil met strijkapplicaties of flex- en flockfolie of je textiel kant en klaar bedrukt wilt ontvangen, bij Hippeplaatjes ben je aan het juiste adres. Hieronder deelt Linda haar verhaal.

Uit de praktijk | Hippeplaatjes

Uit de praktijk - Linda van Hippeplaatjes aan het woord - Jouw webwinkel coach

Wanneer ben je begonnen met je webwinkel?

1 november 2013

Werk je fulltime of parttime aan je webwinkel?

Officieel part time, maar vaak ben ik in de avonden er nog mee bezig en als ik alles reken is het wel meer dan 40 uur.

Hoe zou je jouw assortiment omschrijven?

Ik verkoop zelf bedrukte T-shirts, tassen, strijkapplicaties en materialen om strijkapplicaties te maken.

Waarom heb je juist voor deze producten gekozen?

Het was een hobby van mij en een vriendin opperde dat ik wel een webwinkel kon beginnen. Op dat moment had ik geen werk, dus heb ik het ook maar gedaan. Eerst dus als hobby, maar afgelopen november heb ik besloten dat ik er meer uit wilde halen en ben ik actiever geworden op sociale media waardoor mijn omzet inmiddels is verdubbeld.

Wat vind je enorm leuk aan het hebben van een webwinkel?

Het ontwerpen van de shirts, uitzoeken wat loopt, niet vast zitten aan de openingstijden van een gewone winkel, maar de vrijheid hebben om te werken wanneer ik dat wil.

Wat is jou het meest tegengevallen toen je begon als webwinkelier?

Naamsbekendheid krijgen en dus een klantenkring opbouwen. Ook de administratie valt erg tegen, wat een uitzoek werk is dat. Zeker als je nog niet genoeg omzet draait om een boekhouder te kunnen betalen.

Als je opnieuw zou kunnen beginnen, zou je dan iets anders doen met de kennis die je nu hebt?

Ik zou blijven bij wat ik het leukste vind om te doen, nu was ik vrij ver afgeweken en ben ik uiteindelijk toch weer terug gegaan naar waar ik mee ben begonnen. Als ik het opnieuw zou doen, zou ik niet dus niet meer afwijken van de producten waar ik in eerste instantie voor gekozen heb.

Wat is dé tip die jij beginnende webwinkeliers zou willen meegeven?

Blijf bij wat je leuk vind en ga niet iets gaan aanbieden omdat het bij een ander goed loopt. Als je zelf enthousiast bent over een artikel zal het beter lopen dan als je het zelf eigenlijk helemaal niet leuk vind (is mijn ervaring).

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.