Anja is de trotse eigenaresse van Handmade by Dena en deelt haar webwinkel ervaringen in deze Uit de praktijk met jou. Ook voor Anja startte alles met een hobby. Haar persoonlijke cadeaus voor vrienden en familie werden altijd zo goed ontvangen dat ze besloot van deze geweldige hobby haar werk te maken. En met succes. Lees de ervaringen van Anja en wat haar is tegengevallen toen ze begon.

Uit de praktijk | Handmade by Dena

Handmade by Dena - Jouw webwinkel coach

Wanneer ben je begonnen met je webwinkel?

In 2010 ben ik gestart met bijouterie en in 2012 ben ik overgegaan naar de persoonlijke cadeau’s maken.

Werk je fulltime of parttime aan je webwinkel?

Ik werk part-time aan de webwinkel. Ik merk dat, nu ik er meer tijd aan besteed, er meer uit voortvloeit.

Hoe zou je jouw assortiment omschrijven?

Persoonlijke cadeaus die ik met veel liefde en gevoel maak. Cadeaus voor elk feestelijk moment in het leven, zoals een geboorte, een huwelijk of een jubileum, die met veel aandacht en op maat worden gemaakt.

Waarom heb je juist voor deze producten gekozen?

Ik maakte altijd al cadeaus voor een gelegenheid op de persoon zelf. Ik heb bewust voor het persoonlijke en iets voor de klant kunnen ontwerpen gekozen.

Wat vind je enorm leuk aan het hebben van een webwinkel?

De persoonlijke verhalen van mensen als ze een mail sturen voor een cadeau wat ze echt willen personaliseren. Daarnaast ben ik ook vaak de eerste die hoort van een geboorte.

Wat is jou het meest tegengevallen toen je begon als webwinkelier?

Het zelf uit moeten zoeken, toen ik begon was Hoe start ik een webwinkel er nog niet of groepen op Facebook waar men kennis deelt. SEO, wat was dat?? Ik dacht echt toen ik startte alles staat online en waar blijven die klanten nu :).

Als je opnieuw zou kunnen beginnen, zou je dan iets anders doen met de kennis die je nu hebt?

Ja, ik zou bepaalde zaken direct uitbesteden en nu sneller iets vragen aan andere winkeliers.

Wat is dé tip die jij beginnende webwinkeliers zou willen meegeven?

Lees je goed in qua wet en regelgeving. Soms kun je beter iets uitbesteden zodat je meer tijd en aandacht hebt voor waar jezelf goed in bent. Het zijn er twee geworden ;).

Nog een tip van Anja

Ga eerst zelf op onderzoek uit. Tegenwoordig wordt er heel snel om hulp gevraagd en is men boos als er geen of niet direct antwoord komt! En dat is jammer. Ik wil iedereen helpen maar wel nadat ik weet wat je zelf hebt gedaan en waarop je gestrand bent zodat we het daar kunnen oppakken.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.