Uit de praktijk | GirlyStuff

Margaret van Oers (58) is met hart en ziel moeder van drie, oma van vier én nog drie onderweg! En trotse eigenaar van GirlyStuff, een webwinkel vol kinderkleding en –accessoires in Noord Thaise stijl. In deze uit de praktijk vertelt zij haar verhaal.

Hoe GirlyStuff begon

Een paar jaar geleden slenterde ik van kraam naar kraam op de Chiang Mai Sunday Market. De stalletjes met toeristenmeuk sloeg ik over. Na 15 reizen had ik dat wel gezien. Maar wat is de Noord Thaise stijl mooi! Kleurrijk en met prachtige borduursels. Verliefd stopte ik bij elke kraam om de materialen van de tassen en kleding even te voelen.

Na thuiskomst bleef de Northern Thai Style door mijn hoofd spoken. Zou het niet geweldig zijn als Nederlandse kinderen deze broeken en rokjes zouden dragen? Hét startsein voor GirlyStuff!

Uit de praktijk _ GirlyStuff _ Jouw technische coach

Starten met hulp

Ik kreeg bijval. En hulp! Zo bood Marc aan een website voor me te bouwen en mooie productfoto’s te schieten. Vriendin Sang is een echte Thaise regeltante. Ze vergezelt me regelmatig naar Chiang Mai, boekt in een handomdraai tickets voor de nachttrein, reserveert ‘t hotel en regelt voor een hele dag een taxi met chauffeur. Deze vriendelijke man brengt ons naar lokale markten, zonder toeristenrommel.
Bij kleding uit Thailand denk je waarschijnlijk aan luchtige, zomerse floddertjes. Maar, op die marktjes in Chiang Mai vond ik baggy broeken en vrolijke rokjes, die de Hollandse kou en nattigheid met glans doorstaan! Daarnaast heb ik een heleboel hebbedingen voor aangename prijzen. Maar ook fijne baggy harembroeken voor jezelf! En vergeet die bijzondere shawls van tricot en organza niet….

Waar ik blij van word

Jarenlang heb ik op de redactie van Groter Groeien gewerkt. Ik vond ’t ongelofelijk jammer dat dit mooie tijdschrift ter ziele ging. Maar nu met GirlyStuff kan ik me weer helemaal uitleven. Mooie producten inkopen, passende teksten schrijven, de opmaak naar mijn hand zetten en blogs met een tikkie humor en zelfspot tikken. Fijne samenwerkingen met andere webshop eigenaren, musea, uitgeverijen om winacties op te zetten waar je hebberig van wordt!

Mijn tip aan vrouwen die een bedrijf (willen) starten

Vanuit mijn tenen wil ik vrouwen die overwegen een bedrijf te starten toe roepen: Luister goed naar je hart, je weet waar je goed in bent, waar jouw sterke punten liggen. Ga ervoor…!

Sinds het voorjaar van 2016 woon ik trouwens met mijn grote liefde op een prachtig motorjacht aan de Costa del Azahar. De GirlyStuff voorraad ook! Bestellingen maken dus een zonnige d-tour via Spanje 🙂

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.