Uit de praktijk | De Personal Planner

Deze week in uit de praktijk vertelt Lein Roelofsen van de Personal Planner haar verhaal. Lein helpt ondernemende vrouwen weer grip te krijgen op hun leven. Hulp die vaak hard nodig is, want als onderneemster, moeder, vrouw van heb je vaak veel ballen in de lucht te houden. En ik geef het eerlijk toe, ik ben fan van Lein. De manier waarop zij vertelt inspireert enorm.

Lein, de Personal Planner

De Personal Planner werd knallend wereldwijde web ingeschoten tijdens oud en nieuw 2017/2018. Mijn bedrijf is dus nog heel jong maar het online ondernemen past mij als een jas.

 Uit de praktijk _ De Personal Planner _ Jouw technische coach

Als Personal Planner help ik ondernemende vrouwen om alle ballen in de lucht te houden. Door samen haalbare planningen te maken en soms betekend dat ook dat er een bal aan de kant gelegd wordt. Dit is een traject, want je kan niet zomaar ineens alles omgooien en dan ook blijvend resultaat behalen. Middels 1-op-1 coaching help ik je om het na 8 weken blijvend zelf te kunnen.

Naast plannen is organiseren zeg maar echt mijn ding. En daarin kan ik mijn ei helemaal kwijt als Personal Assistent. Op dit moment werk ik voor twee dynamische onderneemsters en neem hen zoveel mogelijk randzaken uit handen. Zo kunnen zij zich richten op dat wat zij het beste kunnen. Voor een optimale ondersteuning is live contact in mijn idee niet weg te denken in mijn taak om iemand echt te kunnen assisteren. Het leuke daarvan is dat ik regelmatig bij de klant op locatie ben om dingen door te nemen en samen te werken.

Want hoewel online ondernemen heel veel voordelen heeft mis je soms wel de collega’s om je heen.

De keuze voor Online Ondernemen

Online ondernemen geeft mij de vrijheid en flexibiliteit om naast mijn vaste werkdag te werken op de momenten die mij het beste passen. Schijnt de zon en vraagt een vriendin of ik zin heb om even te lunchen in de zon, dan verschuif ik als dat kan met liefde mijn werkuren naar een later moment!

Hebben de kinderen mij nodig (ik ben moeder van een fantastisch drietal), ook dan kan ik er voor ze zijn.

Het plan om online te gaan ondernemen lag er al veel langer. Wat mij enorm tegen hield was het financiële plaatje. Want zou ik wel genoeg inkomsten kunnen genereren zodat ik er ook echt iets aan kan verdienen? Zitten mensen wel te wachten op een Personal Planner of Personal Assistent?
Een ander groot obstakel was de Belasting en de gevreesde (digitale) blauwe enveloppen. Ik zou vast van alles verkeerd doen met aangiftes en dergelijke en ik had nachtmerries van deurwaarders die de tent leeg kwamen halen. En dan het leed wat AVG heet! Hoe ga ik dat dichttimmeren zodat, mocht ik gecontroleerd worden, er geen enorme geldboete wordt opgelegd?
Gelukkig bleken deze beren op de weg heel knuffelbaar en heb ik hier inmiddels de juiste mensen voor om mij heen.

Online Ondernemen doe ik niet alleen

Het mooie aan online ondernemen vind ik dat je bereikbaarheid veel groter is. Het is mijn missie dat iedereen een haalbare planning kan maken met ruimte voor het onverwachte. Momenteel zijn we plannen aan het uitwerken om nog meer mensen te kunnen helpen.
We? Ja, WE. Want nee ik kan dit allemaal niet alleen. Nouja, ik kán het wel. Als ik bijvoorbeeld website technische dingen moet doen komt het uiteindelijk wel goed. Alleen heb ik dan al meerdere malen mijn laptop met liefde uit het raam willen smijten. Dus laat mij maar lekker plannen en organiseren, dan doet Gea in de tussentijd dat waar zij enorm goed in is: zorgen dat de hele technische kant van mijn online onderneming goed loopt. Dat is zo ontzettend fijn! Vooral ook de samenwerking. Als ik een vraag of verzoek mail heb ik vaak nog dezelfde dag reactie terug en mocht er een probleem zijn dan is dat negen van de tien keer al opgelost voordat ik er erg in heb.

En dat is ook een tip die ik beginnende online ondernemers zou willen meegeven: doe dat waar je goed in bent en besteed de dingen uit of vraag hulp met zaken die je frustratie opleveren.

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om alles zelf te doen en vind je dat leuk dan moet je dat ook zeker doen! Maar levert het zoveel stress op dat je daardoor de lol verliest in het ondernemen, schakel dan echt hulp in. Ja dit vraagt om een investering, maar als jij je tijd kan besteden aan je onderneming in plaats van gefrustreerd plug-ins installeren of de belastingaangifte doen, dan verdien je dat geld wat nodig is om deze zaken uit handen te geven!

 

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.