In deze Uit de praktijk deelt Sandra van Beebie & Kids haar verhaal aan de hand van een aantal vragen. Samen met haar vriendin Linda zijn zij Beebie & Kids begonnen met het idee dat het zonde is vaak nog mooie kleding, die al gauw te klein is bij op groeiende kinderen, in de kast te laten liggen of in een zak of doos op zolder te stoppen. Vandaag deelt Sandra haar ervaringen van meer dan tien jaar webwinkelier zijn met jou.

Uit de praktijk | Beebie & Kids

Beebie & Kids - Jouw webwinkel coach

Wanneer ben je begonnen met je webwinkel?

In 2006 ben ik samen met mijn vriendin Linda gestart met Beebiekleding.nl, iets later dat jaar met Beebiespeelgoed.nl. In maart 2016 hebben we de naam veranderd in Beebie & Kids en zijn we van twee naar één webwinkel gegaan.

Werk je fulltime of parttime aan je webwinkel?

Ik werk in principe parttime aan de webwinkel, maar ik ben er eigenlijk dagelijks mee bezig dus kan je het wel fulltime noemen.

Hoe zou je jouw assortiment omschrijven?

Wij verkopen 2e hands babykleding, kinderkleding in maat 44 -140, kinder- en kledingaccessoires, speelgoed en knuffeldoekjes.

Waarom heb je juist voor deze producten gekozen?

Omdat wij het zonde vonden/vinden dat de kleding van onze eigen kinderen – maar ook van andere kinderen – in een tas, vuilniszak of doos bijvoorbeeld op zolder wordt weggestopt en een ander kind er waarschijnlijk nog veel plezier van kan hebben. Daarmee gaven/geven we de vaak nog erg mooie kleding een 2e kans.

Wat vind je enorm leuk aan het hebben van een webwinkel?

Dat wij heel divers bezig zijn. De ene dag is het een achter-de-computer dag en ben ik veel online. De andere dag sta ik met een stapel kleding in mijn handen om deze op de foto te zetten. Verder vind ik het leuk om veel zelf te doen, bijvoorbeeld kleding uitzoeken, foto’s bewerken, kleuren aanpassen, blogs schrijven.

Wat is jou het meest tegengevallen toen je begon als webwinkelier?

In het begin liep de webwinkel kabbelend door en doordat de kinderen kleiner waren kon ik mijn tijd anders indelen. Nu ze wat groter zijn, is er ook een andere vraag van aandacht. Daarnaast ben ik de laatste jaren veel actiever met/voor Beebie & Kids, onder andere met sociale media. Ook al is het erg leuk om te doen, de punten op mijn to do lijst die ik zelf wil doen  kosten vaak behoorlijk wat tijd en die is er niet altijd.

Als je opnieuw zou kunnen beginnen, zou je dan iets anders doen met de kennis die je nu hebt?

Ik denk het niet, maar misschien ook wel. Het belangrijkste is dat je achter het product staat wat je verkoopt. Met voldoende motivatie komt de rest ook wel.

Wat is dé tip die jij beginnende webwinkeliers zou willen meegeven?

Neem een sprong in het diepe en ga er voor, ongeacht de consequentie die het met zich meebrengt. Wil je dit niet en meer zekerheid? Zorg dan dat je de zaken goed uitzoekt. Met welk programma ga ik werken, welk product ga ik verkopen, hoe ga ik verzenden en met welke vervoerder? Neem hier voldoende de tijd voor zodat je goed van start kunt gaan.

Beebie & Kids steunt Wings of Support

Met hart en ziel werken wij met Beebie & Kids, de verkoop van 2e hands kleding/accessoires en de donaties aan Wings of Support mee aan een beter milieu. Daarnaast maken wij een ander kind blij met de vaak nog kwalitatief goede, leuke kleding die door ons verkocht wordt. Zo krijgen kleding en accessoires een 2e leven. Als je via ons gebruikt maakt van kleding overname draag je daar aan bij!

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Leer hoe ook jij de techniek van je website in de vingers kunt krijgen

Wil je meer leren over het maken en up-to-date houden van je website, nieuwsbrief programma's, het verbeteren van je vindbaarheid en analyseren van je website? Word VIP abonnee en ontvang elke twee weken praktische tips en handige downloads die jou helpen de techniek achter je online bedrijf in de vingers te krijgen. Meld je nu aan en ontvang meteen je eerst gratis download: Het E-book Handige websites en apps met 22 handige websites en apps die allemaal gratis te gebruiken zijn en jou helpen bij het beheren en verbeteren van je website en sociale media kanalen!

Het is gelukt! Binnen 10 minuten ontvang je jouw gratis download.