2019 wordt jouw jaar

Een nieuw jaar is begonnen, de tellers staan weer op nul. Je hebt een heel jaar voor je om jouw bedrijf te laten groeien. 2019 wordt jouw jaar! Nu nog bedenken hoe ?.

Mijn tips om te groeien als online bedrijf 

Groeien met je online bedrijf, het kan echt. Jij kunt van 2019 jouw jaar maken.

Tip 1 | Groeien begint bij een goede bodem

Net als een bloemzaadje kan ook je bedrijf alleen groeien als de “bodem” ofwel je website goed is. Voor elk online bedrijf ligt daar toch de basis. Belangrijk dus dat alles op – aan – je website klopt. Ikzelf doe daarom altijd begin van het jaar een check of alles up-to-date is. Niet alleen aan de achterkant van de website, maar ook aan de voorkant. Toch slordig als je copyright nog op 2018 staat of je “oude” bedrijfsnaam nog in de algemene voorwaarden staan.

2019 wordt jouw jaar _ blog voor online ondernemers _ Jouw technische coach

Tip 2 | Maak gebruik van sociale media

Social media als Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest zijn een ideale manier om in contact te komen met potentiële klanten en het contact met bestaande klanten te onderhouden. Ze helpen je bij het profileren van je bedrijf en product of dienst. Je volgers kennen je en zullen daarom makkelijker een dienst of product kopen. Maak hier dus gebruik van. Laat regelmatig van je horen en zoek de interactie op.

Tip 3 | Durf afscheid te nemen

Het begin van het nieuwe jaar is ook gelijk het afscheid van het vorige jaar. Kijk daarom eens goed naar de producten of diensten die je aanbiedt, wat loopt goed en vooral wat loopt niet? Durf afscheid te nemen en schap die producten en diensten die niet lopen. Je kunt je energie beter steken in wat wel werkt.

Tip 4 | Maak een plan

Als je mij al langer volgt zul je het mij vast al eens hebben horen zeggen: Zorg voor een ondernemingsplan. Elk jaar maak ik een ondernemingsplan waarin ik mijn marketingstrategie bepaal, een communicatieplan uitschrijf en een begroting in opneem. Door van te voren na te denken over de groei die je wilt bereiken, kun je problemen voorkomen. Bedenk van te voren waarin je wilt groeien, welke strategie hierbij past en of je deze groei alleen aankan.

Tip 5 | Groeien kost geld

Houd er rekening mee dat groeien ook geld kost. Je zult bijvoorbeeld meer moeten inkopen, vergaderruimtes moeten huren, snellere apparatuur moeten aanschaffen, je website moeten uitbreiden. Allemaal zaken die extra geld kosten dat je wel net op je rekening moet hebben staan. Als je wilt groeien moet je daarom ook zorgen dat je een manier van financieren hebt. Dit kan bijvoorbeeld door een deel van je inkomsten op een spaarrekening te zetten.

Tip 6 | Denk als een ondernemer

Klinkt simpel en toch lees ik het zo vaak “Mijn bedrijfje”. Je hebt een bedrijf, je bent een ondernemer en als ondernemer wil je groeien en geld verdienen. Wees dus niet bang om te investeren, of dit nu in tijd is of in geld. Kijk naar wat die investering je oplevert.

Tip 7 |  Ga de commitment aan

De belangrijkste tip die ik je misschien wel kan geven, ga de commitment aan met je bedrijf en met jezelf. 2019 wordt jouw jaar! Het is jouw tijd om te groeien.

Ik ben klaar voor 2019! Challenge

Jij bent helemaal klaar voor 2019, maar is je website dat ook? Na deze challenge in ieder geval wel! 

In 5 dagen help ik je met het klaarstomen van je website. Tijdens de Ik ben klaar voor 2019! Challenge week ga je aan de slag met het updaten van je website, thema en plug-ins. Niet alleen aan de achterkant zal alles weer kloppen, maar ook aan de voorkant zal je website weer volledig up to date zijn. Zo zorg je ervoor dat bezoekers blijven, klanten echt een bestelling/boeking doen en jij dus meer omzet draait.

De challenge week vind plaats op Facebook van 21 tot en met 25 januari. 

Je betaald voor de challenge slechts € 8,25! Voor dit bedrag ontvang je:

  • 5 lessen met uitleg in leken taal
  • 5 dagen ondersteuning van Jouw technische coach
  • Antwoord op al je vragen
  • Toegang tot de besloten Facebook groep
  • Én een voorbeeld Ondernemingsplan ter waarde van €39! (deze ontvang je aan het eind van de challenge)

 

2019 is jouw jaar om te knallen, dus meld je nu aan!

× Contact via WhatsApp